Munkatársaink

A bejelentkezés módja: Kérjük, hogy olvassa el kollégáink szakmai bemutatkozását, és válassza ki az Ön kérésnek megfelelő terapeutát. A megadott telefonszámon vegye fel vele a kapcsolatot. Így tudnak közvetlenül időpontot egyeztetni. E-mailben sajnos nem tudunk időpontot adni.
Köszönjük.  

Kattintson a névre a részletek megtekintéséhez!

dr. Árkovits Amaryl (06-30-484-6471)

 

dr. Árkovits Amaryl

pszichiáter, kiképző pszichoterapeuta

1996-ban végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 2000-ben pszichiátriából, majd négy évre rá pszichoterápiából szakvizsgát tettem. Kiképző DREAM- és családterapeuta, illetve hipnoterapeuta vagyok. Több posztgraduális képzésben oktatok. Szakmai érdeklődésem fókuszában az egyéni és familiáris krízisek, a pszichózis illetve az evészavarosok egyéni és családterápiája áll.

Várom a jelentkezését mindazoknak, akik az alábbiakban kérnek segítséget:

 • egyéni és familiáris krízisállapotok, fejlődési elakadások, életciklus váltás
 • evészavar (anorexia nervosa, bulimia, orthorexia stb.) egyéni illetve családterápiája
 • párkapcsolati nehézségek
 • coming out
 • önismereti igény
Dorn Krisztina (06-30-742-1911) also in English

Dorn Krisztina

klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, pszichoterapeuta, családterapeuta

2006-ban végeztem pszichológusként a Pécsi Tudományegyetemen. Klinikai szakpszichológusi szakképesítésemet szintén ott szereztem, 2010-ben. Pszichoterapeuta szakvizsgával és család- és párterápiás végzettséggel rendelkezem. Ezt megelőzően 15 évig angolt tanítottam a Bölcsészettudományi Karon. Elvégeztem az Integratív Pszichoterápiás Egyesület hipnoterapeuta képzését, valamint az Országos Gyermekegészségügyi Intézet Szülő-csecsemő konzulens képzését. A magyar és angol nyelvű egyéni- és családterápiás munka mellett gyakran végzek szakszöveg fordítást és lektorálást.

Várom jelentkezését, ha személyes vagy családi életében olyan nehézségekkel kell szembenéznie, amelyek megoldásához, enyhítéséhez, vagy éppen önismerete elmélyítéséhez a pszichoterápiás segítségnek szavaz Bizalmat. Hiszen annyi minden történik velünk, amit Weöres Sándor Életpálya című versében mindnyájunk közös tapasztalataként így foglal egyszerű keretbe:

Eddig se sikerült,
eztán se sikerül.

Csak eddig sikerült,
eztán nem sikerül.

Eddig nem sikerült,
majd eztán sikerül.

Eddig is sikerült,
eztán is sikerül.

I also undertake therapies in English.

dr. Gáti Ágnes (06-20-925-9095)

dr. Gáti Ágnes Ph.D., ECP, egyetemi docens

pszichiáter, kiképző pszichoterapeuta

975-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Kezdettől az egyetemen dolgozom, jelenleg is a PTE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán, részmunkaidőben.

Neurológia, pszichiátria és pszichoterapeuta szakvizsgával és európai pszichoterápiás "jogosítvánnyal"rendelkezem (ECP). Kiképző pszichoterapeuta vagyok hipnózis, integratív pszichoterápia és DREAM módszerekből.

Vezetőségi tag vagyok az Integratív Pszichoterápiás Egyesületben, a Magyar Hipnózis Egyesületben és a DREAM Egyesületben. A PTE több karán veszek részt az oktatásban, így az orvostanhallgatók graduális és posztgraduális képzésében, illetve a PTE doktori iskolájában. Kezdettől tanítok a PTE Művészeti Karral közös művészetterapeuta képzésben, valamint egyéb posztgraduális képzésekben, mint a pszichoterapeuta képzés, illetve a BTK klinikai szakpszichológus képzése. Alkalmazott módszereim: elsősorban dinamikusan orientált terápia, hipnózis, relaxáció, imagináció, NLP, de a kliens problémájától függően kognitív és magatartásterápiás elemeket is alkalmazok.

Kollégák számára képződésük részeként a fenti módszerekből sajátélményt és szupervíziót biztosítok.

Várom az alábbi nehézségekkel küszködők jelentkezését:

 • életvezetési nehézségek
 • szorongás
 • pánikbetegség
 • depresszió
 • pszichoszomatikus betegségek
 • trauma és veszteségélmény feldolgozása
 • funkcionális meddőség, habituális vetélés, korábbi szüléssel kapcsolatos traumák feldolgozása, szülésre és a szülői szerepre felkészítés
 • önismereti igény, személyiségfejlődéshez segítség

In my private practice, treatment in English is available. For an appointment please call!

Jakab Júlia (06-30-354-9129) also in English auch Deutsch

Jakab Júlia

Klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus, pszichoterapeuta

2007-ben végeztem pszichológusként a Pécsi Tudományegyetemen, majd ugyanitt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológusi oklevelet szereztem 2011 őszén. A köztes időben család- és párterápiás módszerben, képződtem, majd 2019-ben pszichoterapeuta szakvizsgát tettem. A családterápia mellett a dinamikus rövidterápia (DREAM) és a mentalizáció alapú terápia (MBT) iránt köteleződtem el. Munkámat 2007-ben a Somogy Megyei Drogambulancián kezdtem, majd 2011-től az INDIT Közalapítvány, Baranya Megyei Addiktológiai Ambulanciáján folytattam, ahol jelenleg is dolgozom.

Magánrendelésemen szeretettel várom mindazok jelentkezését akik:

 • családi, illetve párkapcsolati problémával
 • egyéni élethelyzeti nehézséggel
 • krízissel
 • veszteség, gyász, válás fájdalmával
 • önismereti kérdésekkel
 • szorongásos panaszokkal
 • függőségekkel

küzdenek, és szakmai segítségre vágynak.

In my private practice, treatment in English is available. For an appointment please call!

Klinisch-psychologische Beratung und Behandlung in deutscher Sprache ist bei mir möglich. Bitte rufen Sie zur Terminvereinbarung an!

Lux Károly (06-30-476-6124)

Lux Károly

klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus,
pszichoterapeuta, családterapeuta

A Pécsi Tudományegyetem Pszichológia szakán szereztem pszichológusi diplomát. 2002. óta foglalkozom krízisintervencióval.
Pályámat a Szigetvári Kórház akut pszichiátriai illetve pszichiátriai rehabilitációs osztályán, valamint szakrendelésén kezdtem, ahol közel négy évig foglalkoztam különböző pszichiátriai betegséggel élő illetve lelki problémával küzdő emberekkel. 2006. szeptembere óta a pécsi Mentálhigiénés Intézet munkatársa vagyok.

Ha úgy érzi,

 • elakadt az életvitelében
 • rossz a közérzete, gyakran lehangolt
 • konfliktusba került a környezetével vagy önmagával
 • lelki eredetű testi tünetei jelentkeztek (nincs szervi okuk)
 • szeretné fejleszteni az önbizalmát vagy a kommunikációs készségét
 • párkapcsolatában vagy családjában olyan nehézségek támadtak, melyeket önerőből már nem tudnak megoldani
 • gyermekvállalással, válással vagy gyásszal kapcsolatos problémái vannak
 • vagy egyszerűen csak szeretné megbeszélni a múlt/jelen/jövő felmerülő kérdéseit egy szakemberrel, aki rávilágít új nézőpontokra

akkor várom jelentkezését a magánrendelésemre, ahol egyénre szabott módszereket alkalmazva Önnel együtt keressük meg a megoldásokat a nehézségei feloldására.

Nagy Tímea (06-20-531-5186)

Nagy Tímea

klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus, pszichoterapeuta

1998. óta dolgozom pszichológusként. Az elmúlt időszakban megfordultam a gyerekvédelemben, a krízisellátásban, a pszichiátriai járóbeteg-ellátásban. 11 évig dolgoztam a Mentálhigiénés Intézetben. Utóbbit szakmai életem kiemelt terepének érzem, mert országosan is elismert munkahelyi team és műhely részese lehettem. Ezt követően a PTE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika kötelékében pszichoterápiás munkában, pszichodiagnosztikában, képzésben vettem részt. Jelenleg a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szakértői Bizottságában dolgozom. Emellett a Pécsi Tudományegyetemen fordulhatnak hozzám pszichológiai tanácsadásért az egyetemisták.

A Bizalom Magán Pszichoterápiás Központban kezdetektől rendelek, alapító tag vagyok. Meggyőződésem, hogy a rendelést felkeresők pozitív pszichoterápiás élménynek köszönhetően felelős, kiegyensúlyozott, örömteli, lelki működésükre is sokat adó személyekké válhatnak. Jómagam igyekszem mindent elkövetni ennek érdekében.

Rendszeresen fejlesztem tudásom továbbképzéseken.

Kiket várok?

 • Azokat, akik úgy érzik, összecsaptak fejük fölött a hullámok, kritikus élethelyzetben vannak.
 • Tanácstalanok párjukkal, gyerekükkel, szüleikkel kapcsolatban.
 • Szakítást, veszteséget követően.
 • Szívesen utaznak a szimbólumok világában és önismereti kérdéseik vannak.
 • Foglalkoztatják álmaik.
 • Vagy egyszerűen csak kíváncsiak…
dr. Tamás László (06-20-536-7358)

dr. Tamás László

pszichiáter, pszichoterapeuta

1966-ban születtem Kalocsán. A Szegedi Orvostudományi Egyetem elvégzése után a Szekszárdi Kórház Pszichiátriai Osztályán kezdtem el dolgozni. Itt szakvizsgáztam 1995-ben.

Ezt követően három évig a Pécsi Pszichiátiai Klinikán tevékenykedtem. 1999. végétől a pécsi Mentálhigiénés Intézet munkatársa voltam. 2003-ban szereztem pszichoterapeuta képesítést.

Várom olyan lelki problémákkal küszködő páciensek jelentkezését, akiket elsősorban szorongásos tünetek, hangulatzavar jellemez, akik élethelyzeti, életviteli problémákkal szembesülnek, akik önértékelési vagy kapcsolati zavartól szenvednek, és olyanokét is, akik önismeretük fejlesztésére vágynak.

Tóth-Simon Márió (06-30-653-93-87)

Tóth-Simon Márió

klinikai szakpszichológus

2010. januárjában végeztem pszichológusként a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, majd dolgozni is kezdtem a pécsi Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Szakrendelésen egészen 2014 decemberéig. Ezzel párhuzamosan a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálatban és a Bólyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatban is dolgoztam 2011 és 2016 között. Ebben az időszakban családokkal, szülőkkel, fiatal felnőttekkel és gyerekekkel foglalkoztam diagnosztikus, terápiás és csoportterápiás formában.

2016 óta a pécsi Mentálhigiénés Intézet munkatársa vagyok, ahol felnőttekkel végzek diagnosztikus és terápiás munkát.

Szakmai érdeklődésem középpontjában az egyén és lehetséges kapcsolatai állnak. Az, ahogy másokhoz, önmagunkhoz és helyzetekhez viszonyulunk, ahogyan mások relációjában létezünk és, ahogyan önmagunkat megtapasztaljuk. Foglalkozom autogén tréning relaxációs technikával, melyet önismereti és terápiás céllal alkalmazok.

Várom mindazok jelentkezését, akik:

 • úgy érzik, életük irányítása kicsúszott kezeik közül.
 • úgy érzik a túlzott szorongás, félelem vagy pánik megnehezíti mindennapjaikat.
 • aktuális élethelyzetükben elakadtak.
 • veszteségeikkel kapcsolatban nagy nehézségeket élnek meg.
 • családi, párkapcsolati nehézségekkel küzdenek.
 • saját maguk önismeretében fejlődni szeretnének.
dr. Törtei Anasztázia (06-30-221-9877) na hrvatskom

dr. Törtei Anasztázia

pszichiáter

1992-ben végeztem általános orvosként a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán. 1993-ban a Szigetvári Városi Kórház Pszichiátriai Osztályán kezdtem el dolgozni. Itt ismerkedtem meg a pszichoterápiás szemlélettel, és kapcsolódtam a budapesti képzéshez a VIKOTE szervezésében kognitív viselkedés terápiás módszerben képződtem.

A későbbiekben a Drogambulancia munkatársaként a rendszerszemlélet került érdeklődésem középpontjába, a Megújulás Családterápiás Intézetben családterápiát tanultam. 2011. óta a PTE KK Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Mentálhigiénés Járóbetegrendelés és Gondozóban dolgozom, integratív pszichoterápiát tanulok.

Várom az alábbi lelki problémákkal küszködő páciensek jelentkezését: szorongás, pánik, depresszió, kényszer, pszichoszomatikus betegségek, élethelyzeti-, életvezetési-nehézségek, kapcsolati problémák, önismereti igény.

Obratite mi se slobodno i na hrvatskom ili na srpskom jeziku!

Varga Adrienne (06-30-221-0608)

Varga Adrienne

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, Pszichoterapeuta

A Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakán végeztem 2006-ban. Az egyetem elvégzése után két évig a Pécs Megyei Jogú Város addiktológiai ambulanciáján dolgoztam, 2008 óta a PMJV felnőtt pszichiátriai szakellátásában, 2015-től magánrendelés keretében is dolgozom.

2007-2009-ben az Integratív Hipnoterápiás Egyesület keretén belül integratív hipnoterapeuta képzésben vettem részt. 2011-ben felnőtt klinikai szakpszichológusi,majd 2021 tavaszán pszichoterapeuta szakvizsgát tettem. Terápiás jártasságok: KIP, DREAM terápia, analitikusan orientált szupportív-expresszív, illetve rövid dinamikus pszichoterápiás megközelítésmódok.

Az egyéni terápiákban a pszichoterápiás módszereket a hozzám fordulók személyiségéhez, problémáihoz, igényeihez igazítva, integratív megközelítéssel használom.

A kapcsolat és az élmények megosztásának gyógyító erejében hiszek, meggyőződésem, hogy az élethelyzeti elakadások, kapcsolati nehézségek megbeszélése, átdolgozása egy új, stabilabb egyensúly kialakításához vezethet.

A nem mindig könnyű, változást és változtatást igénylő közös pszichoterápiás munka reményében várom azok jelentkezését, akik:

 • élethelyzeti, kapcsolati nehézségekkel küszködnek (ha nehézségei vannak a párjával, a szüleivel, a gyerekével, a munkahelyével)
 • konkrét testi­lelki tünetekkel küszködnek (szorongás, fóbia, pánik, depresszió)
 • ha életciklusában nehézségeket, elakadást tapasztal (bizonytalan nemi identitásában, vagy nehézséget okoz a felvállalása
 • ha nehéz a családalapítás, gyermekvállalás, szülés, a gyerek elengedése/ kirepülése a családból)
 • ha veszteség érte (gyász, válás, munkahely – váltás, migráció)
 • ha önismeretre, személyiségfejlesztésre vágyik (ha szeretné önmagát, az érzéseit mélyebben, sokoldalúbban megismerni, megérteni)
 • vagy csak egy új nézőpont kialakítására van szüksége